OVER ONS

Wie zijn we?

Elise De Waele (26 jaar) en Glenn Van Bruwaene (54 jaar)

Elise genoot haar opleiding aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en vervolledigde dit met de specialisaties Butler & Events en Drankenkennis. Daarna maakte ze haar Bachelor Hotelmanagement af aan Erasmushogeschool te Brussel. Ze leerde de sector kennen in De Naelde in Kanegem en aansluitend werkte ze via stages en studentenjobs in De Karmeliet, Hertog Jan, Sans Cravate, The Ritz (Londen), The Savoy (Londen) & Royal Champagne Hotel & Spa. Elise creëerde met haar kennis in wijnen een unieke wijnkaart en bouwde reeds een mooie collectie uit die ze voor jullie met veel plezier serveert in de Brasserie.

Via nationale/internationale wedstrijden behaalde ze als sommelier al enkele mooie resultaten.

  • Beste Commis Junior Sommelier 2016, toegekend door de Belgische Sommeliers Gilde
  • Beste Junior Sommelier 2018, toegekend door de Belgische Sommeliers Gilde
  • Beste Jonge Sommelier van België 2022, en werd zo geselecteerd om mee te doen aan de internationale wedstrijd in Wiesbaden
  • Ruinart Sommelier Challenge 2022
  • Young Sommelier Award of Excellence 2023 uitgereikt door de vereniging van de Vlaamse Sommeliers
  • Sommelier of the Year 2024 provincie West-Vlaanderen

Glenn volgde zijn opleiding aan Ter Groene Poorte. Hij ging van start bij bakker Ameye in Tielt om daarna door te groeien naar bakker/hulpkok in De Vossenberg (Hooglede). Nadien had hij 20 jaar zijn eigen zaak in Gistel ‘Billy’s Place’ die hij dan veranderde van naam: ‘Eet & Sfeercafé E-Voila’. Aansluitend ging hij als chef aan de slag bij Pedro’s in Sint-Niklaas en eindigde hij in ‘De 7e Hemel’ in Beernem, waar je hem zowel in de zaal, achter de bar als in de keuken kon terug vinden. Hier bij Brasserie Ruislé vind je hem weer full-time in de keuken terug!

Tot snel in onze Brasserie Ruislé!